Ohjelman käynnistys puhelimen sisäisellä gps-paikantimella

Ennen kuin käynnistät myHelmi-sovelluksen varmista, että puhelimesi GPS-paikannin on kytkettynä päälle.

Puhelimesi ohjelmavalikosta valitse:

Ohjelman käyttö

Puhelimen ruudulle aukeaa seuraavan näköinen näkymä:

Ajopäiväkirja
Status:
Lat: 0.0
Lon: 0.0
UID: xxxyyyy
Start - Stop

Paina start näppäintä.

Paikkatieto lat ja lon pysyvät tilassa 0.0 niin kauan kunnes sateliittien avulla on oikea paikkatieto saatu. Tämän jälkeen lat ja lon arvot päivittyvät automaattisesti ajon aikana. Ensimmäisellä käynnistyskerralla paikkatiedon löytyminen voi kestää jopa kymmenen minuuttia. Jatkuvassa käytössä paikkatieto löytyy yleensä muutamissa sekunneissa. Kesto on täysin riippuvainen käytetystä puhelimesta.

HUOM: Koekäyttäessäsi sovellusta ensimmäisiä kertoja odota kunnes lat ja lon arvot muuttuvat vastaamaan sijaintiasia. Tämän jälkeen liiku joitakin satoja meterjä, seuraa arvojen muutosta ja paina stop. Sinun tulee liikkua yli 100 m, koska myHelmi ei tallenna aivan lyhyitä pätkiä. Toista tämä tarpeen mukaan.

Voit halutessasi pienentää ohjelman taustalle ja käyttää puhelinta normaaliin tapaan. Kyseinen painike on puhelinkohtainen, mutta jokaisesta puhelinmallista tuollainen löytyy.

Kun ajo päättyy paina Stop.

Uuden ajon alkaessa hae sovellus avointen sovellusten joukosta paina start ja vastaa myöntävästi kyselyyn paikkatietojen käytöstä.