Ohjelman käynnistys - bluetooth gps

Tämä ohje on myHelmi-sovellukselle, joka käyttää ulkoista bluetooth GPS-paikanninta. Käynnistysohjeen sisäiselle GPS-paikantimelle löydät tästä.

Ennen kuin käynnistät myHelmi-sovelluksen varmista, että GPS-paikantimeesi on virta kytkettynä ja olet riittävän lähellä paikanninta.

Puhelimesi ohjelmavalikosta valitse:

myHelmi-sovellus käynnistyy ruudulle ja etsii Bluetooth laitteita. Ruudulla näkyy "Bluetooth Devices found...". Laitteita etsitään jonkin aikaa, minkä jälkeen ruudulle tulee lista löydetyistä laitteista.

Bluetooth Devices found...
Sigmatel Slim GPS


Start Exit

Valitse GPS-paikantimesi listalta ja paina Start-näppäintä. Huom: Mikäli em. listalla ei näy paikanninta, niin varmista että puhelimesi bluetooth on kytketty päälle. Tämä asetus on puhelimesi asetuksissa esim: Asetukset - yhteys - bluetooth - käytössä.

Tämän jälkeen ruudulle ilmestyy "Connecting...". Yhteyden muodostuksen onnistuttua matkapuhelin kysyy:

Saako sovellus myHelmi käyttää yhteyssovelluksia? Vastaa: kyllä. Kysymys tarkoittaa sitä, että myHelmi-sovellus haluaa kommunikoida GPS-paikantimesi kanssa.

Pienen hetken kuluttua ruudulle ilmestyy:

www.myHelmi.com
stat: OK
lat: 60.271
lon: 25.058
UID: xyz123dxc
GPS.running

stat tila OK tarkoittaa, että paikkatieto on löydetty ja se on ok. stat voi olla myös tilassa TILT, jolloin paikkatietoa ei ole saatavilla.

lat: ja lon: arvot kertovat nykyisen paikkatietosi:

UID: xyz123dxd on henkilökohtainen tunnistetietosi. Tämä tunnus on jokaiselle käyttäjälle erilainen.

GPS.running rivillä voi olla kolme erilaista viestiä. GPS.running tarkoittaa, että GPS-laite on kytketty tai GPS-laitetta etsitään. Kohdassa voi lukea myös sleeping, jolloin myHelmi-sovellus on virransäästötilassa eikä laitteita etsitä. Sleeping tilassa ohjelma on kokonaan lepotilassa, jotta puhelimen akkua ei käytetä. Tai kyseinen rivi voi olla tyhjä.

Ruudun alareunassa on kaksi valintanäppäintä: Start ja Stop. Puhelinmallista riippuen järjestys on joko Start - Stop tai Stop - Start. Näppäinten toiminta on seuraava:

Valitse Start käynnistääksesi ohjelma. Ruudullesi ilmestyy:

Saako sovellus myHelmi käyttää verkkoa tietojen lähetykseen ja vastaanottoon? Vastaa kyllä. Kysymys tarkoittaa sitä, että myHelmi sovellus aikoo muodostaa yhteyden myHelmi-internet palveluun paikkatiedon tallennusta varten. Muistithan muuttaa asetuksia, kuten pika-asennuksessa on mainittu. Muussa tapauksessa myHelmi tallentaa tietojasi noin 10-20 minuuttia ja pysähtyy. Puhelin lähettää paikkatietosi 10-20 minuutin välein myHelmi-internet palveluun. Älä käytä sovellusta ellei käytössäsi ole kiinteähintaista Internet-yhteyttä. Älä myöskään käytä myHelmi-palvelua ulkomailla.

Mikäli puhelimessasi on useita erilaisia Internet-yhteyksiä, sinulta kysytään mitä yhteyttä haluat käytettävän. Esim. Sonera Internet, Elisa Pro, tms.

Ohjelman käynnistyksen jälkeen myHelmi ikkuna sulkeutuu ja ohjelma siirtyy taustalle.

Stop painikkeesta pysäytät paikkatiedon tallennuksen. Ohjelma siirtyy taustalle ja siirtyy virran säästö tilaan. GPS-paikantimia ei etsitä, kun Stop painiketta on painettu.

Huom: myHelmi tallentaa automaattisesti kaikki matkasi erikseen. Jättäessäsi GPS-paikantimen autoosi ja ottaessasi puhelimen mukaan tallentuu ajettu matkasi automaattisesti. Kello 17 ohjelma siirtyy automaattisesti virran säästö tilaan ja paikentimien etsintä lopetetaan. Tämän jälkeen jokaista matkaa varten on GPS-paikannin etsittävä erikseen painamalla Start-näppäintä.